fbpx

För mig är december en tid för samvaro och reflektion. Och jag vet att julen för många (inklusive mig själv) kan innebära ambivalens och stress i relationer och krav om traditioner mm. Många upplever även trauma, ensamhet och ångest såhär års. Jag vet. Kram till er!

Gott Nytt År!

Då är det Nytt år igen – 2023! Tiden rullar fortare och fortare för varje år tycker jag.

För mig är december en tid för samvaro och reflektion. Och jag vet att julen för många (inklusive mig själv) kan innebära ambivalens och stress i relationer och krav om traditioner mm. Många upplever även trauma ensamhet och ångest såhär års. Jag vet. Kram till er!

Jag har dock lärt mig att vi inte kan ändra på andra utan enbart oss själva, vilket är en viktig livsinsikt. Så efter flera reflekterande vinterpromenader har jag bestämt att i 2023 ha fokus på ”egenkärlek”!
Ja, det kanske låter självcentrerat och världsfrånvänt i en allt mer konfliktfylld och krisbetonad verklighet.
…Men jag tänker om jag börjar med mig själv. Jag vill bejaka min egna hälsa, ta mig tid att leva långsammare och mjukare – att lyssna inåt, hitta min glädje, mitt ”grundjag” (alltså inte mitt ”jobbjag”)- som för mig är att dansa, sjunga och vara kreativ på olika sätt. Då är jag en bättre mamma, partner och vän – en bättre samhällsmedborgare som orkar finnas till för andra. Att få bidra till öppenhet, värme och närhet vilket gynnar vår psykiska hälsa och livslängd.

Så jag tänker att om vi alla börjar med oss själva – att fundera över när vi mår som bäst, tar ansvar för vår hälsa och sätter sunda gränser – då kanske vi tillsammans kan lindra psykisk och fysisk ohälsa, relationsproblem och minska aggression och konflikt i världen?

Jag hoppas att du i 2023 frågar dig vart du hittar din återhämtning och positiva kraft? Vart har du ditt naturliga flow där du känner kravlöshet och frihet? Där du tankar lust och energi. I detta rum ger du kraft och ljus till andra och därmed en bättre värld.

Gott Nytt År till dig fantastiska människa!